Моята кошница

Твоята кошница е празнаПОРЪЧАЙТЕ ЛЕСНО ТУК.ОБАЖДАНЕТО Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!


 ОБАДИ СЕ
x
KosmodiskПоръчай с безплатно обаждане

Телефон за информация и поръчки: 02/ 80 843 54
kosmodisk

Телефон за информация и поръчки:

02/ 80 843 54

X

Космо Новини

Абонирайте се за Космо Новини.
Прати

Партньори

&

Матраци Дормео - за спокоен и здрав сън

Болки в колената
Болки в колената

Нетърпимите болки в колената...

Коляното е една от най-деликатните и комплексни части от човешкото тяло. В колянната става се свързват кости, здрави ставни хрущяли, мускули, ставни връзки и сухожилия. Всяко едно от тези звена допринася за правилното функциониране на колянната ни става. Функцията на капачето е да осигурява правилната работа на коляното при сгъване и разгъване. Ставният хрущял поема натоварването в ставата и осигурява гладкото плъзгане на повърхностите й. Мускулите и сухожилията, които изграждат коленната става, правят движението възможно.

Ето колко сложно е устроена нашето коляно и колко грижливо трябва да се отнасяме към него.
Само една случайна травма би могла да засегне и увреди всички изброени ставни връзки, сухожилия и мускулни влакна.

Броят на ставните заболявания и травми расте непрекъснато, включвайки всяка възраст и пол. Самите симптоми могат да бъдат разностранни и откриването им да е съвсем случайно. Обикновено ставите заболяват след стари, нелекувани травми, след нарушени обменни процеси на организма, поради разкъсване на ставни връзки, след тежка физическа работа или наднормено тегло.

Хората твърде често не отдават голямо значение на болките в коленете. Едва когато при промяна на времето, при тежка умора или възпалителен процес коленете започват да ни болят, се замисляме от какво произтича болката, която понякога е толкова силна, че не ни позволява дори да заспим. Нашият съвет е да не се подценяват болките в коленете, а своевременно да се потърси помощ, тъй като всички елементи, изграждащи коляното могат да бъдат засегнати в една или друга степен. При подценяване на болките - сигнал за заболяване - може да се стигне до обездвижване, оттоци, тежки възпаления.

За всички, които активно спортуват, е добре да имат предвид следното:

  • Преди всяка тренировка направете обща качествена разгрявка. Ако имате болки в коленете, се разтягайте, преди да започнете упражненията. Ето едно добро упражнение за разтягане на бедрената фасция: легнете на лявата си страна, свийте десния крак, хванете здраво глезена на десния крак с дясната ръка и с дясното коляно очертайте въображаем квадрат. Повторете 6 пъти с всеки крак.
  • Разнообразявайте обичайните си упражнения с каране на велосипед, велоергометър, бягане, леки подскоци. Това ще развие и другите мускули на краката и ще осигури по-надеждна опора за коляното.
  • Много полезно е ходенето на колене, но задължително на мека постелка или с меки подложки на коляното, за да не се травмира то.
  • Ако имате болки в коленете, преценявайте по време на тренировка кога трябва да поставите наколенки или ластични бинтове. Вече сме споменавали, че не е редно да стоите постоянно с тях поради затрудняване на кръвообращението.
За гръбначния стълб

Регистрирай Космодиск


Прочетете повече...

КОСМОДИСК® победи ментета в съда


КОСМОДИСК® победи ментета в съда

От едната страна имаме ниска цена, а от другата – гарантирано действащ продукт; накъде ще се наклони везната?

Офертите в интернет за ментета КОСМОДИСК® са на 3-4 пъти по-ниска цена! Но заслужава ли си да пестите от здравето си?

Прочетете повече...

Болките в гърба по време на бременността, част 2


Болките в гърба са често явление по време на бременността. Тази статия описва често срещаните типове болки в гърба.

Прочетете повече...

Болките в гърба по време на бременността, Част 1


Болките в гърба са често явление по време на бременността. Тази статия описва често срещаните типове болки в гърба.

Прочетете повече...

Какво говорят проучванията за болките в гърба


Статистиката е също толкова болезнена – болките в гърба са втората най-честа причина за отсъствие от работа след обикновената настинка...

Прочетете повече...

Неправилните разбирания за болките в гърба


Грешка # 1: Болката в кръста може да доведе до парализа, ако не се лекува

Гръбначният мозък започва от основата на централния, продължава , по протежение на врата и на цялата дължина на гърба и завършва преди кръста. Именно поради факта, че той не достига до таза, където има струпване на нервните окончания, дори и при сериозни травми и заболявания, например износване на прешлените, е малко вероятно да доведе до парализа.

Грешка # 2: Състоянието на гърба вероятно ще се влоши значително с годините

Някой хора са притеснени за засилването на болката и евентуалното и' изостряне във времето до момента, в които ще се достигне до тежката фаза на инвалидност.

Прочетете повече...

Осем неща, които трябва да правите


Добре е да предприемете незабавни мерки при появата на чести болки или неразположения в гърба. Ако терапията не се започне веднага при забелязване на първите симптоми, състоянието може да се превърне в хронично...Прочетете повече...

Как стресът се отразява на гърба ни?


Изследвания показват, че при хора в млада възраст, подложени на по-голям стрес, рискът от болки в областа на гърба и кръста след 30 им година може да се увеличи.

Прочетете повече...

Често срещани грешки при грижите за гърба


Освен полагането на необходимите грижи за нашия гръбнак е добре да знаем и какви са грешките, които допускаме най-често по отношение на него. Често се питаме какво трябва да направим, за да бъдат грижите ни по-добри и пълноценни...

Прочетете повече...
Препоръчани продукти
КОСМОДИСК КЛАСИК
Ценa: 79,90 лв.

Клубна цена: 59,90 лв.


Поръчай

© 2007, Студио Модерна България ЕООД | Контакт | Тел.: 02/ 80 843 54За нас: | | KOSMODISK International

Manufactured in Slovenia, EU by Studio Moderna d.o.o. Podvine 36, 1410 Zagorje ob Savi, Slovenia.

Студио Модерна България, София 1404, бул. България 81-В, ет. 6
Телешоп | Матраци